Bibliotheek biedt eerste hulp bij dementie

Als een vermoeden van dementie bestaat of een diagnose is gesteld roept dit bij de patiënt en hun omgeving veel vragen op. Daarom lanceert de bib in samenwerking met het Sociaal Huis - vanuit het project ‘Geel, dementievriendelijke gemeente’ - een ‘Eerste Hulp Bij Dementie’-rugzak, kortweg EHBD-rugzak. De EHBD-rugzak biedt gebruikers de kans om het thema dementie thuis op een rustige manier te verkennen. De rugzak bundelt een selectie van tien materialen en bevat o.a. informatieve boeken, getuigenissen, kinderboeken, brochures, dvd, cd en een verwijzing naar gerelateerde lectuur (zowel gedrukt als online).

De bib heeft twee rugzakken ter beschikking. Hoewel de rugzak tien items bevat, geldt die als één ontlening. Je kan de EHBD-rugzak ontlenen als je een bibabonnement hebt of aanschaft. De rugzakken staan achter de balie. Naast de EHBD-rugzak heeft de bib nog een ruim assortiment aan andere materialen over dementie.

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

 

Tentoonstelling in de bib: schilderijen

In de bib loopt nog tot 30 juni een tentoonstelling met werken van Peter Van Den Broeck. Geboren en getogen in Geel, begon Peter in 1998 met schilderen bij de Meerhoutse Kunstkring. Al zijn werken zijn gemaakt in olieverf. In de loop der jaren ontwikkelde hij zijn eigen stijl. Zijn onderwerpen zijn gevarieerd en gaan van stillevens en bloemen tot portretten. De natuur, in de ruimste zin van het woord, is vaak aanwezig. Meestal vertrekt hij vanuit een foto, maar hij geeft er een persoonlijke toets aan. De toegang is gratis. De expo is te bezichtigen tijdens de openingsuren van de bib.

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be

 

Stadsdiensten gesloten op 9 juni

Op maandag 9 juni zijn de stadsdiensten gesloten naar aanleiding van Sinksen. Het zwembad is open zoals op zondag. Toerisme Geel is die maandag open van 10u tot 14u.

meer info: onthaal stadhuis, 014 56 60 01, info@geel.be

 

Matchen Rode Duivels op groot scherm op Markt

Het horecaplatform toont in samenwerking met ASV Geel de WK-matchen van de Rode Duivels op groot scherm op de Markt. Onder andere Tanja Dexters, Piet Den Boer en Bart Goor tekenen present om de wedstrijden te voorzien van de nodige commentaar. De inkom is gratis. Er zal een toegangscontrole gebeuren om te vermijden dat gevaarlijke voorwerpen zoals glas en vuurwerk op de Markt geraken. De vijf toegangen naar de Markt (Markt, Postpaddekes, Diestseweg, Pas en Havermarkt) worden op de wedstrijddata telkens afgesloten met nadar.

De Rode Duivels spelen hun matchen op  dinsdag 17 juni (18u), zondag 22 juni (18u) en donderdag 26 juni (22u). Bij kwalificatie voor de volgende rondes zullen ook die matchen op de Markt te volgen zijn.Op de wedstrijddata wordt de Markt volledig afgesloten voor het verkeer vier uur voor de wedstrijd tot twee uur na de wedstrijd. Dit betekent dat de bussen van de Lijn een tijdelijke omleiding moeten volgen en dat het verkeer van de Pas richting markt  op die momenten afgeleid wordt langs de Peperstraat. Fietsers mogen nog wel door.

meer info: www.cetrumgeel.be

De bib laat je oogsten wat anderen voor je zaaien

Sinds kort kan je in de bib tuinzaden uitwisselen. Iedere klant kan per bezoek maximaal drie zakjes ontlenen. In ruil hiervoor vraagt de bib om na de oogst zelf zaadjes binnen te brengen. De ‘zadenbib’ is een samenwerkingsproject tussen de bib en Volkstuinen Lobelia Geel. De zadenbib kende de voorbije weken veel succes.  Heb jij zaadjes op overschot? Breng ze gerust binnen zodat de bib het assortiment kunnen uitbreiden. Info over het project en een overzicht van de volledige zadencatalogus vind je terug op www.mijntuin.org.

meer info: bibliotheek, 014 56 67 50, bibliotheek@geel.be